Söderkårens Musikkår från Frälsningsarmén på Hornsgatan anordnar Jubileumskonsert med inbjudna gäster. Musikkåren firar sitt 125-årsjubileum.
Detta uppmärksammas särskilt genom medverkan av en mycket god vän till musikkåren, Stephen Bulla från USA. Steve Bulla är mest känd för att under hela 30 år haft tjänsten som chefsarrangör och dirigent för ”The Presidents Own” band i Washington. Steve ska dirigera några egna kompositioner bland dessa en nyskriven festmarsch tillägnad musikk,årens jubileum. Steve kommer också att leda en för detta tillfälle speciellt sammansatt trombonensemble.
En annan god vän till musikkåren är Daniel Viklund, som är kvällens sångsolist. Daniel är utbildad operasångare och kantor men numera verksam som officer och kårledare i Frälsningsarmen. En annan kårledare, Mikael Ljungholm, uppväxt på Söderkåren, är kvällens solist på sitt Euphonium. Konferencier är biträdande divisionscef och tidigare musikant i Söderkåren Anders Beijer.

Steve Bulla började med musik när han var 6 år i ett musikaliskt hem där pappa var tubaspelare och hans mamma pianist. Han har examen i trombon och komponering/arrangering från Berklee College of Music i Boston. 1980 vann Steve uttagningen till posten som chefsarrangör till ”The President’s Own” United States Marine Band och Kammarorkester i Washington DC. Under trettio år kom sedan Steve att arrangera och förse ett oräkneligt antal tillfällen i Vita Huset med musik. Steve har varit verksam i filmmusikbranchen och samverkat med John Williams och arrangerat musik till Sarah Vaughan, The Manhattan Transfer, Shirley Jones och många fler. Som dirigent har Steve varit ledare för flera framstående brassband och turnerat med dessa i Ryssland, Skandinavien, Nya Zeeland och Australien. Steve är också ofta anlitad som domare i brassbandtävlingar, Steve är aktiv medlem i ASCAP ( American Society of Composers, authors and Publishers. Hans verk finns publicerade på förlag i USA och i Europa. Steve kommer i kväll att förutom att leda trombonensemblen att dirigera två egna kompositioner. Den ena är uruppförandet jubileumsmarschen Stockholm 7/South125. Den andra är Caelum Corona, en tonberättelse om den kristnes vandring i tro.

Mikael Ljungholm, kvällens solist på Euphonium, följde som litet barn med sina föräldrar till Söderkåren och började spela i unga år. Mikaels hem var fyllt med musik och så småningom bildades Ljungholmskvartetten med pappa Lasse och sönerna Mikael, Lars-Otto och Petter. Mikael utbildade sig i 25-årsåldern till officer i Frälsningsarmén och är med hustrun Marianne kårledare för Frälsningsarmén i Örebro.Kvällens sångsolist, Daniel Viklund, kom som ung med i Frälsningsarmén i Vansbro. Han började spela i musikkåren och visade tidigt hög musikalisk talang. Daniel år utbildad organist från Musikhögskolan i Malmö och har examen i operasång från Operaakademiet i Köpenhamn. Han har genomgått utbildning till frälsningsofficer och är kårledare på Frälsningsarmén i Strängnäs.
Anders Beijer är biträdande divisionschef för Frälsningsarméns södra division. Han har är också musikutvecklare för Frälsningsarmén. Anders är dessutom kompositör och publicerar egna kompositioner för brassband på Beijer Music.
Anders var innan han fick sin utbildning till frälsningsofficer på Frälsningsarméns officersskola althornist i Söderkårens musikkär. Han var också ledare för minibrasset på Söderkåren.
Vi är glada att Anders, med sin egen koppling till musikkåren men även genom sin pappa Sture, trombonsolist i drygt 60 år, och sin farfar musikmästare Erland Beijer, är med oss som konferencier på jubileumskonserten.